Snabbare bredband, nya routrar och bättre TV-tjänst från 19 november 2020

Styrelsen har förhandlat fram bättre villkor med Telia om föreningens bredbands- och TV-tjänster, som innebär att varje lägenhet 19 november kommer att få tillgång till en supersnabb, stabil och framtidssäkrad bredbandsanslutning. Dessutom kommer alla lägenheter att få nya routrar och ny och snabbare TV-box, med förbättrade menyer mm.


Ingår i din månadsavgift för bostadsrätten
Telias utbud ingår i din månadsavgift för bostadsrätten, och du skall således ej betala något extra ( under förutsättning att du inte beställt några extra kanaler som tex. C-more ). Kolla din nuvarande räkning så att du inte påförts någon kostnad för det som ingår i din månadsavgift. Skulle du själv betala för de tjänster du nu får genom vår bostadsrättsförening skulle kostnaden för dig uppgå till 917 kronor per månad.


Från och med 19 november kommer Telias bredbands- och TV-tjänst att omfatta:

• Bredband 100/100 mbit/s.

• Tv från Telia, tv-paket Lagom.

• Bredbandstelefoni.

• Ny uppgraderad switch med (10x mer kapacitet).

• 1 st Trådlös Router per lägenhet.

• 1 st Tv-box per lägenhet.

• En av de gamla boxarna kan användas som "Tvillingbox" utan extra kostnad.

( Normalpris för Tvilling abonnemang har en kostnad om 129 kr/månad)

• Avgiften för tjänsten ingår i månadsavgiften

• Installationshjälp får man genom att ringa 90 200 och i andra hand 020-202070. Ange

då att Brf Hamnkaptenen har nytt avtal med Telia, som innebär utbyte av samtliga

lägenheters routrar och TV-boxar och att i avtalet ingår installationshjälp.

• Serviceavtal för vårt fastighetsnät och hushåll


1. Varje lägenhet får 100/100 mbit/s snabbt bredband. Idag har vi 10 mbit/s.

2. Telia har bytt Switchar som sitter i husens ”teknikrum” så de kommer att klara upp till 1 000 mbit/s. Nuvarande lösning klarar enbart 100 mbit/s, vilket kan kännas som en begränsning för många som vill ha mer hastighet.

3. Tv lagom till alla lägenheter, och dess kanaler samt Telia play ingår. Se på tv, vart och när du vill inom hela EU på din mobil/surfplatta eller dator.

4. Varje lägenhet får Telias Sagemcom senaste router, 1 st router/lägenhet, vilket innebär snabbare, säkrare och stabilare Wi-Fi.

5. Dubbelt så snabbt Wi-Fi jämfört med näst senaste router. Många kanske inte har den vilket kommer göra att det förmodligen är mer än dubbelt så snabbt.

6. Bättre täckning, fler antenner som kommer att göra stor skillnad.

7. Automatiskt byte till bästa Wi-Fi-band, tekniken kallas band steering och gör att routern ser till så att du har bästa möjliga band av 5 Gz och 2,4 Ghz. 5 gz-bandet ger snabbast hastighet. Routrarna installerar hushållen själva. Om hjälp behövs vid installationen får man det via Telia support på telefon 90 200 och i andra hand 020-202070.

8. Varje lägenhet får även Telias senaste TV box, Arris. Denna är snabbare, stabilare och kan även gömmas under/bakom tv-möbel/tv. Både Netflix och Youtube är integrerat.

9. En av de gamla boxarna kan användas som "Tvillingbox" utan extra kostnad. ( Normalpris för "Tvilling abonnemang" är 129 kr/månad ).

10. Vår föreningen kommer således att få ny och fräsch utrustning, så att vi är utrustade inför framtiden. De allra flesta kommer att märka skillnad. Har man inte själva köpt nya boxar så blir den nya boxen verkligen ett lyft. De gamla inspelningsbara boxarna kommer att fungera som vanligt.

11. Telia står för alla kostnader som detta byte innebär (hårdvara). Som bostadsrättsinnehavare betalar du inget extra till Telia utan kostnaden ingår ( Förutom hyra av film etc ) i månadsavgiften för din bostadsrätt, precis på samma sätt som i dag.

12. Du äger ej lägenhetens router och TV boxar. De skall följa med till nästa ägare av lägenheten när du säljer lägenheten.

---

Det följer med en "kom igång-guide i paketen". Utöver det finns det guider på Telias hemsida. Några exempel har du här nedan:


Wifi-routerns lampor
https://www.telia.se/privat/support/info/tradlosa-routerns-lampor-sagemcom
Stäng av/slå på Bandsteering
https://www.telia.se/privat/support/info/sla-pa-av-bandsteering-sagemcom
Koppla in digital-tv
https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-digital-tv
Fabriksåterställ Arris
https://www.telia.se/privat/support/info/fabriksaterstall-digitalbox-arris4302